Leer western rijden

Paardrijden

Leren paardrijden is al super leuk en spannend, maar leren western rijden is nog veel leuker. Western rijden ken je natuurlijk uit stoere cowboyfilms, maar het is stiekem nog veel meer dan alleen rijden op een speciaal westernzadel en een cowboyhoed op je hoofd. Wanneer je gaat leren western rijden, zal je zien dat deze speciale vorm van paardrijden helemaal draait om de samenwerking tussen paard en ruiter.

 

Holistische manier van paardrijden

Wanneer je western gaat rijden, word je op een holistische manier getraind. Het maakt niet uit of je een beginnende ruiter of een al gevorderde ruiter bent, bij het western rijden staat de communicatie met onder andere lichaamstaal centraal. Je leert luisteren naar jouw paard en je leert zijn gedrag herkennen en positief beïnvloeden. Op die manier kun je een diepere band creëren met het paard en haal je meer plezier uit het western rijden.

Deelnemen aan de western lessen op jouw eigen paard

Wanneer je wil leren western rijden, kun je dat natuurlijk doen op een manegepaard, maar wanneer je al een eigen paard hebt, is het natuurlijk nog leuker om samen deze uitdaging aan te gaan. Je kunt dan ook deelnemen aan alle lessen en trainingen met je eigen paard. Naast de communicatie tussen mens en dier en een focus op rijplezier, wordt er bij het leren western rijden natuurlijk ook gewerkt aan jouw rijvaardigheden. Je leert onder andere om een betere balans te houden in het zadel.

 

Western rijden

De lessen in western rijden worden gegeven door ervaren instructeurs die jouw voorzien van een goede begeleiding, ongeacht of je een beginnende of gevorderde ruiter bent. Tijdens de lessen wordt ook stilgestaan bij stukjes theorie, die belangrijk zijn voor het correct en veilig uitvoeren van het western rijden en voor de omgang met paarden in het algemeen. Ben jij benieuwd of western rijden op deze bijzondere en holistische manier iets voor jou is? Informeer dan eens naar een proefles!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *